Poradenství a realizace - zabezpečení objektů

Tisková zpráva

05.10.2012 13:16

Klidný chatař – Solar, unikátní bezdrátový GSM alarm,

bez nutnosti napájení 230V

Nové úsporné řešení pro chataře, majitele rodinných domů, staveniště i zemědělské budovy s minimálním odběrem 3mA umožňuje zabezpečení objektů či vnitřních i vnějších prostor bez nutnosti síťového napájení 230V za pomoci solárního panelu.

Praha 5.10.2012 ABC security – Kamila Dvořáková, český distributor zabezpečovacích a kamerových systémů, zahájil prodej nového profesionálního bezdrátového GSM alarmu Klidný chatař – Solar, který lze díky minimálnímu odběru 3mA napájet pouze z baterie nebo solárního panelu.  Je tak vhodný pro zabezpečení objektů i prostorů bez možnosti celoročního napájení – chaty, chalupy, stavby, zemědělské budovy a může dobře sloužit i jako ochrana stavebních, zemědělských a lesních strojů proti krádeži nafty přímo na staveništi nebo v lese. Sada je určena pro menší nebo malé objekty.

Klidný chatař – Solar, českého výrobce firmy Selax, je klasický systém bezdrátového zabezpečení s GSM modulem. Jednoduchá instalace a nastavení pomocí SMS zpráv, přenos informací po GSM modulu a nízká cena v poměru ke kvalitě získává na atraktivitě mezi českými domácími kutily i drobnými podnikateli. Lze využít i tam, kde nemáte k dispozici síťové napájení. Ústředna je napájena ze záložního akumulátoru nebo ze solárního panelu. Ovládání pomocí klíčenek nebo přídavné bezdrátové klávesnice.

Viz foto.

                            

Solární panel 5W                                          Klávesnice                                                  Klíčenky

 

Rozsah odběru napětí závisí i na výběru pracovního režimu. Při nízkém režimu (odběr 3mA) dojde v případě poplachu k odeslání či volání na předem nastavená telefonní čísla, nelze však na ústřednu volat či odesílat SMS. V pohotovostním režimu (odběr (6mA) je možné volat či odesílat SMS zprávy na ústřednu bez omezení.

Pokud chcete mít naprostou jistotu provozu GSM alarmu i při eventuální poruše solárního panelu, je vhodné ji doplnit další akumulátor, který Vám zajistí provoz po dobu minimálně dalších několika měsíců. Přibližná výdrž systému při 7,2 Ah akumulátoru při spotřebě 3 mAh je asi 100 dnů.

Příklady instalace alarmu

Sestavu Klidný chatař – Solar lze běžně instalovat do vnitřních uzavřených prostor a připojit ji pouze na záložní akumulátor, solární panel (součást setu) nebo adaptér. Pro instalaci v otevřených prostorách nebo venkovním prostředí je nutno použít venkovní sadu s krytím IP65, kterou také můžete zakoupit u firmy Kamila Dvořáková – ABC security.

Systém GSM alarmu má velmi široké využití například pro:

Chaty, chalupy, zahradní domky, sruby, lesnické chaty
Ochrana stavebních, zemědělských a lesních strojů proti krádeži nafty přímo na staveništi nebo v lese
Parkovací automaty, sloupkové nouzové radiotelefony, prodejní automaty
Studny, lodě, automobily
Hlídání včelínů, rybníků, stromů
Hlídání solárních panelů
Meteorologické stanice
Menší rodinné domy a byty
Monitorování řek a záplav, úniku vody ze zařízení, zdrojů pitné vody
Dohlížecí a monitorovací systémy i ve volné přírodě
Kontroly lamp, ventilů
Monitoring rozvoden i rozvoden bez pracovníků


Jak GSM alarm Klidný chatař- Solar nastavit a jaké jsou technické možnosti?

Montáž i nastavení prvků jsou v podstatě jednoduchou technickou záležitostí. Jedná se o mechanickou instalaci jednotlivých detektorů, zapojení adaptéru do el. sítě, založení SIM karty libovolného operátora do GSM modulu a nastavení ústředny pomocí sms.

Sestava je opatřena českým návodem, který vás srozumitelně provede celým nastavením. A samozřejmě je možné základní obsah rozšířit o další prvky jako jsou klávesnice, klíčenky, detektory plynu, kouře i PIR detektory s PET imunity a detektory kouře.
Poplachové SMS zprávy nebo volání (případně obojí)  při narušení hlídaného prostoru je možné naprogramovat až na 16 telefonních čísel a systém komunikuje i s PCO.

Solární panel lze připojit pomocí kabelu nebo mikrospínače do vstupu ústředny. Pokud dojde k pokusu o krádež slunečního panelu, ústředna okamžitě odešle SMS zprávu a zároveň zavolá na vámi vybrané telefonní kontakty, že někdo se snaží solární panel odcizit.

Systém automaticky kontroluje všechny řídící procesy a v případě jakéhokoliv nestandardního stavu provede mikroprocesor automatický restart, takže celý systém je vždy plně funkční.

Alarm využívá GSM síť: 850/900/1800/1900MHz a frekvenci bezdrátových čidel: 433MHz, dosah čidel 50-60m

Kompletní technická specifikace zde:

https://www.abcsecurity.cz/products/klidny-chatar-solarni-bezdratovy-gsm-alarm/

Co všechno obsahuje základní set?

Základní sestava obsahuje : 1ks ústředny s GSM modulem, 1 ksabudovaný záložní akumulátor: 600mA, 1ks bezdrátový PIR detektor (čidlo), 1ks bezdrátový magnetický detektor, 1ks adaptér, 1 ks minisiréna, 1 ks solární panel 5W, 2ks dálkových ovládačů. To vše za cenu 5.990Kč vč. DPH. Systém lze samozřejmě rozšířit o další detektory, klávesnici i klíčenky.

                                  

Lze baterii použít i bez solárního panelu?

Samozřejmě. Při použití baterie, lépe řečeno akumulátoru, je však nutno po nějaké době akumulátor dobít, což však není žádný problém, neboť podle kapacity externí baterie je možno ji nabíjet jednou za půl roku, nebo taky jednou za rok. Jakmile odpojíte vnější akumulátor, ústředna bude pořád v provozu, jelikož bude fungovat na vnitřní bateri 600mA, jenž zajistí provozní stav po dobu minimálně 2 – 3 dnů. Je zde tedy dostatek času k jejímu dobití a výměně. (Citace výrobce.)

O distributorovi:

Kamila Dvořáková – ABC security se zabývá distribucí v oboru elektro-slaboproud. Ač jako firma na trhu poměrně noví, tým má mnohaletou praxi v oboru od montáží, přes cenové nabídky až po celkové zpracování výběrového řízení v oblasti EZS, CCTV, domácích telefonů i strukturované kabeláže. Předností firmy je kvalitní technická podpora, kterou technici poskytují samozřejmě po telefonu i v místě instalace. Oproti jiným pouze „e-shopovým“ firmám Vás srozumitelně zasvětí do problému a i po telefonu poradí. Podrobně provede zákazníka problematikou zabezpečení jeho objektu (rodinné domy, byty, kanceláře, obchodní prostory atd.), koncepcí kamerového systému nebo domácího telefonu od samého počátku.  Návrh vhodného řešení je samozřejmostí, stejně jako srozumitelné vysvětlení funkčnosti systému, instalace a následné zaškolení jeho obsluhy.

Kamila Dvořáková – ABC security je svou širokou nabídkou sortimentu i montáží v oblasti slaboproudých systémů schopna pokrýt potřeby zákazníků od zabezpečení objektu, přes domácí telefony, kamerové systémy, datové sítě až po televizní i satelitní rozvody. Během své nedlouhé historie již úspěšně spolupracuje se širokým spektrem klientů od malých a středních instalací v rodinných domech stejně jako s klienty z řady obchodních řetězců (Destroy), státních institucí např. Státní opera, Národní divadlo a mnoha městských úřadů po celé ČR.

Více informací získáte na www.abcsecurity.cz nebo na www.kamprorady.com .

Autor:

Kamila Dvořáková      

Tel.:+420 605 190 315, 739 01 71 71               

Email: kamprorady@centrum.cz

 

TZ-solar.docx (177,9 kB)

Kontakt

Kamila Dvořáková Bezpečnostní technologie

kamprorady@centrum.cz

Sokolská 177/III
47124 Mimoň
e-shop: www.abcsecurity.cz
Letní byt: www.letni-byt.cz

+420 605 190 315
+420 739 017 171
ICQ: 618368781

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode